Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra 2020. január 8. és 13. között kerül sor.

A gombra kattintva részletesen olvashat a 2020-as Cirkuszfesztiválról:

A világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje

A legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkciók a világ minden pontjáról

A szakma legkiválóbb képviselői, cirkuszigazgatók, művészeti vezetők egy helyen

 
 
ÚJ CIRKUSZT ÉPÍTÜNK!
 
Huszonnégy évvel ezelőtt egy szakemberekből álló csoport döntése, akarata és hite indította el a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált.
 
Mély tisztelettel állunk az elődök előtt, és köszönjük minden korábbi vezető, cirkuszigazgató, artista- és a cirkuszművészetért elkötelezett támogató munkáját! Csak a múlt tisztelete és elődeink érdemeinek megőrzése segíthet minket abban, hogy megújítsuk, újraértelmezzük, felfrissítsük ezt a csodát, amit cirkuszművészetnek hívunk.
 
A tradíció kötelez: 2020-ban is világszínvonalú rendezvény létrehozására, a világ cirkuszfesztiváljai között vezető szerepre törekszik a Fesztiválszervező Bizottság.
 
Ez az elkötelezettség nélkülözhetetlen, hogy megvalósítsuk az álmunkat: összegyűjtsük azt a tudást, amely segítségével el tudjuk kezdeni építeni a Nemzeti Cirkuszművészeti Központot!

Az első budapesti cirkuszfesztivált 1996-ban rendezték meg, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) szakembereinek koncepciója és előválogatása eredményeképp nemsokára a cirkuszvilág nagy fesztiváljai közé emelkedett: Monte Carlo, Latina, Moszkva mellett Budapest is komoly cirkuszművészeti találkozóhely lett.

 
 
SZENT BOSZORKÁNY
 
PREMIER: 2020. január 7. 19:00 (Hipodrom – MACIVA Művésztelep, 1146 Budapest,
Hungária krt. 215–217.)
A Fővárosi Nagycirkusz produkciójában megvalósuló Szent Boszorkány című előadás egy szimbolikus mesemű: tündérboszorkányokról, erdei démonokról, szerelmes emberekről és az idő múlásáról. Egy légiesen törékeny nő és egy varázserővel született hangszerkészítő mester egész életen át tartó szerelme fűzi egymás után a jeleneteket.
 
Hogyan játszanak egymás szívének húrjain? Lehetséges-e, hogy megtalálják a csábító felső, a mélybe rántó alsó és az életre alkalmas középső világ között az egymáshoz vezető utat? Kitudják cselezni az időt? Le tudják győzni a halált?
 
A Pál Dániel Levente és Kalmár Ákos alkotópáros által megálmodott Szent Boszorkány egy új, összművészeti színpadi nyelv keresésére tett alkotói kísérlet. A cirkuszi zsánerszámokat a magyar néptánc és a fizikai színház formanyelvével keverve olyan fantáziavilágba hívja nézőit, mely újdonság lesz dramaturgiájában, színpadi nyelvében és zenei világában is.
 
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósul meg.

Tisztelet és respekt az elődöknek! 

Generációkon keresztül örökölt, az emberi teljesítőképesség határtalanságában rendületlenül hívő emberfeletti akarat tudta évszázadokon keresztül életben tartani, megőrizni a cirkuszművészetet. Huszonkét évvel ezelőtt egy szakemberekből álló csoport döntése, akarata és hite indította el a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. Mély tisztelettel állunk az elődök előtt, és köszönjük minden korábbi vezető, cirkuszigazgató, artista és a cirkuszművészetért elkötelezett támogató munkáját! Csak a múlt tisztelete és elődeink érdemeinek megőrzése segíthet minket ahhoz, hogy megújítsuk, újraértelmezzük, felfrissítsük ezt a csodát, amit cirkuszművészetnek hívunk. 


ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT legfrissebb híreinkről!

Adatvédelmi szabályzat

Kapcsolat

Telefon
+36 1 343-8300
Cím
1146 Budapest Állatkerti krt. 12/a