Budapest Nemzetközi Cirkusz, Circus, Цирк, Cirque, Zirkus, Circo, 马戏团, サーカス, Circ, Cyrk, Sirkfesztivál

Rólunk

Tisztelet az elődöknek!

Generációkon keresztül örökölt, az emberi teljesítőképesség határtalanságában rendületlenül hívő emberfeletti akarat tudta évszázadokon keresztül életben tartani, megőrizni a cirkuszművészetet. Huszonöt évvel ezelőtt egy szakemberekből álló csoport Kristóf István vezetésével indította el a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. Mély tisztelettel állunk az elődök előtt, és köszönjük minden korábbi vezető, cirkuszigazgató, artista és a cirkuszművészetért elkötelezett támogató munkáját! Csak a múlt tisztelete és elődeink érdemeinek megőrzése segíthet minket ahhoz, hogy megújítsuk, újraértelmezzük, felfrissítsük ezt a csodát, amit cirkuszművészetnek hívunk.

alternative
alternative

Új cirkuszt építünk!

Egy hatalmas, zöld közösségi park közepén áll majd az új cirkuszépület, amely többféle süllyeszthető manézzsal és a szakmai munkához szükséges próba- és bemelegítőtermekkel rendelkezik. Az idén hetvenéves Baross Imre Artistaképző Intézet is itt talál új otthonra: modern felszereléssel ellátott próbatermekben zajlik majd a jövő artistaművészeinek oktatása-képzése. A Fővárosi Nagycirkusz működése során fokozottan figyel a cirkuszi állatok védelmére, megfelelő élet –és munkakörülményeire, az új cirkuszközpont részeként külön épületeket és szabad területeket alakítunk ki, hogy a velünk dolgozó állatok kényelmes és biztonságos módon legyenek elszállásolva.

A nagy hagyományú magyar cirkuszművészet fontos kulturális örökségünk, bemutatása és a tradíciók méltó ápolása kötelességünk – múzeumi tárlatvezetések, különböző iskolás korosztályokat megcélzó cirkuszpedagógiai foglalkozások, szakmai konferenciák és a cirkusz világába mélyebb bepillantást engedő estek keretében. Egy olyan 21. századi cirkuszkomplexum jön létre Európa szívében, amely méltón őrzi a cirkuszi hagyományokat és megfelelő infrastrukturális háttere lesz a világ és Magyarország megújuló cirkuszművészetének. Álmunk egy olyan közösségi tér, ahol együtt élhet és dolgozhat a cirkuszi szakma valamennyi képviselője.

A világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje!

A legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkciók a világ minden pontjáról.

A szakma legkiválóbb képviselői, cirkuszigazgatók, művészeti vezetők egy helyen.

Jelentkezés

Kedves Artisták!

A jelentkezési határidő július 31!

A 2022-ben megrendezére kerülő XIV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra lehet jelentkezni. A festival@circus.hu e-mailcímre küdlje el az alábbi dokumentumokat:

  • Kép
  • Videó
  • Leírás
  • Elérhetőségek
alternative
Régebbi fesztiválok

2020. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál

alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
Műsorok

Hamarosan...

alternative
Kapcsolat