RÓLUNK

Csodálatos cirkuszvilág – nemzetközi cirkusztörténeti kiállítás

Ünnepélyes megnyitó: 2024. január 11. 12:00
Helyszín: Budapest, Városliget, Vajdahunyad vára, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Nyitvatartás:
2024. január 11-től február 29-ig, keddtől vasárnapig minden nap 10:00–17:00

A kiállítás rendezője:
Fővárosi Nagycirkusz,
Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár és Archívum

alternative
Cirkuszi parádé Budapesten
alternative

Cirkuszi parádé a budapesti Lánchídon. Plakát a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár és Archívum gyűjteményéből.

2024. január 11-e a cirkuszi előadóművészetek és a cirkusztudományok ünnepe is lesz a budapesti Városligetben, amikor megnyitjuk nagyszabású nemzetközi cirkusztörténeti kiállításunkat.

A 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál tárlatán először lesznek együtt láthatóak a magyar artistaművész dinasztiák, különleges artista relikviák és történetek, a hazai világszám produkciók történeti dokumentumai, valamint a cirkuszi képzőművészet és filmművészet jeles alkotásai.

A kiállítással találkozási lehetőséget teremtünk a nemzetközi cirkuszi örökség legkiválóbb külföldi gyűjtőivel, gyűjteményeivel és múzeumaival, egyben lehetőséget kínálunk betekinteni a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Könyvtár és Archívum gyűjteményeibe és tudományos munkájába is.

A cirkuszvilág látható csodáihoz számtalan átélhető élmény társul: 100 éves körhinta, múzeumpedagógiai játékok, virtuális kötéltáncolás és csoportos cirkuszpedagógia is, hogy bárki felfedezhesse magában rejtett artista – vagy éppen cirkuszi muzeológus – képességeit.

Kapcsolat