Budapest Nemzetközi Cirkusz, Circus, Цирк, Cirque, Zirkus, Circo, 马戏团, サーカス, Circ, Cyrk, Sirkfesztivál

EGY HÉT A CIRKUSZMŰVÉSZET JEGYÉBEN!

7 NAP – 9 ELŐADÁS!

A SZAKMA LEGKIVÁLÓBB KÉPVISELŐI, CIRKUSZIGAZGATÓK, MŰVÉSZETI VEZETŐK EGY HELYEN!

Rólunk

Tisztelet az elődöknek!

Generációkon keresztül örökölt, az emberi teljesítőképesség határtalanságában rendületlenül hívő emberfeletti akarat tudta évszázadokon keresztül életben tartani, megőrizni a cirkuszművészetet. Huszonöt évvel ezelőtt egy szakemberekből álló csoport Kristóf István vezetésével indította el a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. Mély tisztelettel állunk az elődök előtt, és köszönjük minden korábbi vezető, cirkuszigazgató, artista és a cirkuszművészetért elkötelezett támogató munkáját! Csak a múlt tisztelete és elődeink érdemeinek megőrzése segíthet minket ahhoz, hogy megújítsuk, újraértelmezzük, felfrissítsük ezt a csodát, amit cirkuszművészetnek hívunk.

alternative
alternative

A pandémia alatt is nyitva voltunk!

A pandémia kitörésekor a Fővárosi Nagycirkuszt leszámítva Európa valamennyi cirkusza bezárt. Viszont a Fővárosi Nagycirkusz vezetősége merész lépésre szánta el magát: hetente több alkalommal online, élő adásokkal szórakoztatta a közönséget, reményt és hitet adva nemcsak nekik, hanem a cirkuszművészetben dolgozóknak. A Fővárosi Nagycirkusz Dinasztiák című, négy különböző tematikájú műsorában több mint száz magyar artistaművész lépett fel. Az online térben tartottuk a Fővárosi Nagycirkusz Dinasztiák című darabjainak premier előadásait, amit nem csak a közönség követhetett, de számos határon túli cirkusz is velünk ünnepelt. A világ Magyarországra figyelt, hiszen egyedül a Fővárosi Nagycirkusz vállalta, hogy betartva a hatályos járványügyi intézkedéseket, a pandémia időszakban is munkát ad az artistáknak, és szórakozást, élményt a magyar közönségnek.

Új iskolát tervezünk!

A hetven éves múltra visszatekintő Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium egyedülállóan színvonalas artista-, színész és háttérszakmai képzést folytat. Ahhoz, hogy továbbra is megteremthessék a magyar cirkuszművészet utánpótlását, egy új, minden igényt kielégítő iskolaépületre van szükség.

alternative

A világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje!

A legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkciók a világ minden pontjáról.

A szakma legkiválóbb képviselői, cirkuszigazgatók, művészeti vezetők egy helyen.

Hamarosan több információval fogunk szolgálni a 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűriéiről.

Jelentkezés

A XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra elindult a jelentkezés!

Jelentkezés

Már lehet jelentkezni a 2024 januárjában megnrendezésr kreülő XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra. Kérjük, fényképes és videós jelentkezését erre az e-mail címre küldje el: festival@circus.hu

Várjuk a jelentkezéseket!

alternative
FELLÉPŐK

Hamarosan felkerül weboldalunkra a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál fellépői.

Kapcsolat